Vauva tuntuu ajattelevan, että on jo iso poika ja isot pojat ei hänen mielestään syö tissiä. Äiti on tästä hieman eri mieltä ja viimeiset kolme viikkoa on olleet yhtä taistelua imetyksen kanssa. Mulla alkaa pikkuhiljaa olla keinot ja hermot lopussa. Jokainen imetyskerta on kamalan tappelun takana. Yöllä poika saattaa unenpöpperössään syödä ilman taistoa, mutta päivällä ei koskaan. Imetyskertoja on nyt vuorokaudessa 3-5, enkä mitenkään saa poikaa syömään tissiä yhtään sen enempää. Oon aina ihmetellyt, miten tämän ikäinen lapsi muka vierottaa itse itsensä tissistä, mutta alan pikkuhiljaa ymmärtämään. Hankalaksi asian tekee myös pojan maitoallergia ja se, ettei poika myöskään suostu juomaan mitään hänelle sopivaa korviketta. Oon nyt tehnyt puurot soijakorvikkeeseeen ja välillä lisäillyt korvikejauhetta myös soseisiin ja loput nesteet poika syö tissistä tai vetenä mukista. En tiedä, kauanko jaksan taistelua jatkaa, jos poika jatkaa tissin vihaamista tähän malliin.

 

Ei meidän elämä sentään pelkkää taistoa ole ollut. Poika on oppinut istumaan niin tukevasti, että ollaan voitu aloittaa pojan kanssa pyöräily. Poika istuu tyytyväisenä pyöränistuimessaan ja nauttii kovasta vauhdista. Kiva, kun pääsee koko perheen voimin pyörällä liikenteeseen, kun neiti 4-v oppi myös ajamaan ilman apupyöriä. Vappua vietettiin tänäkin vuonna perinteisesti Kaivarissa piknikillä. Meidän perinteisestä piknik-seurueesta puolet on Etelä-Amerikassa mutta kivaa oli silti loppuporukalla. Isommat lapset oli ihan innoissaan ja vauva katseli ihmeissään ympärilleen. Eilen käytiin koko perheen voimin pyöräretkellä.

 

Viime aikoina mua on myös kovasti mietityttänyt töihinpaluu. Äitiysloma loppuu kesäkuun lopussa ja ihan oikeasti en haluaisi vielä mennä töihin tai ainakaan laittaa poikaa hoitoon. Kuitenkin satuin bongaamaan yhden työpaikan, joka oli kuin mulle tehty ja nyt arvon, haenko paikkaa vai en. Työ alkaisi jo elokuun alussa jos paikan saisin. Todennäköisesti haen paikkaa ja mietin sitten mitä teen, jos satun paikan saamaan.Mielelläni menisin takaisin vanhaankin työhöni, mutta valitettavasti mun määräaikainen työsuhde loppui äitiysloman aikana, joten se ei ole mahdollista.