Viikonlopun risteily Ruotsiin sujui yllättävän hyvin. Isommat lapset olivat ihan innoissaan laivalla olosta ja pallomerestä. Eivät ekana yönä olisi millään malttaneet nukahtaa. Mä häivyin sitten vauvan kanssa mun vanhempien hyttiin siksi aikaa, kunnes isommat lapset nukahti. Ekana iltana laiva keinui kovasti ja mä itse nukuin tosi huonosti. Ruotsissa käytiin Junibackenissa, joka oli ihan kiva kohde lasten kanssa. Takaisin Suomeen tullessa oli paljon tyynempi sää, joten laivakaan ei keinunut.

Vauvan rytmi on viimeisen viikon aikana alkanut aikaistua. Vauva on sammunut yöunille jo klo 20.30-21.15 entisen iltakymmenen sijaan. Ihan kiva juttu, sillä nyt koko ilta ei mene vauvaa hyssytellessä ja imettäessä, mutta vastapainoksi aamut alkaa nykyisin jo ennen seitsemää, mikä ei ole yhtään kiva. Yöllä vauva syö yleensä kerran, välillä kaksi ja joskus harvoin koko yö menee syömättä. Yleisimmin vauva nukkuu eka noin 5 tuntia, syö ja nukkuu vielä noin 4 tuntia.

Ensi viikolla meidän pieni on jo 2kk. Aika menee niin nopeasti, ja kun poika todennäköisesti jää meidän viimeiseksi lapseksi, on musta toisaalta aika haikeaakin, miten nopeasti vauva kasvaa.