Meillä on sairastettu kohta viikko jo. Keskimmäinen lapsi oli viime viikolla kamalassa yskässä ja kuumeessa, sitten sairastui vauva ja nyt mulla on kuumetta ja yskä ja vanhin lapsi yskii niin paljon, että taidan pitää hänet huomenna kotona, vaikkei kuumetta olekaan. Vauvalla on edelleen nuha ja yskä, muttei enää kuumetta. En ole häntä lääkäriin vienyt kun tuon yskän ja nuhan lisäksi ei kovin sairaalta vaikuta. Saatiin muuten vauvalle se raskausaikana evätty lapsivakuutus, joten jos sinne lääkäriin täytyy mennä, niin ei tarvitse jonottaa terveyskeskuksessa. Viimeksi tosin sain isommille lapsille lääkärin terveyskeskuksesta samalle päivälle ja olin ihan yllättynyt siitä. Yleensä puhelinlinja on ensin varattu koko ajan ja sen jälkeen akuuttiajat onkin jo menneet.

Muuten meidän elämässä ei niin ihmeellisiä ole tapahtunut. Poika nukkuu edelleen hyvin ja elämä on leppoisaa. Tosin kun poika sairastui, niin muutama yö meni vähän huonommin mutta nyt on taas palattu normaalirytmiin. Vauva nukkuu 12 tunnin yöunet ja syö niiden aikana kaksi kertaa (joskus harvoin kolmannen kerran aamulla puoli kahdeksan aikaan). Minäkin siis saan nukkua ihan tarpeeksi.

Poika oppi viime viikolla myös tarttumaan leluihin, mikä tekee leikkimisestä vähän helpompaa. Kääntyminen ei tunnu vauvaa juurikaan kiinnostavan. Eilen ensimmäisen kerran kääntyi kyljelleen, mutta yleensä makaa ihan tyytyväisenä selällään, eikä tee elettäkään kääntyäkseen yhtään mihinkään. Jokeltelu on viime viikkoina myös monipuolistunut. Nykyään poika juttelee pitkät pätkät omaa kieltään jos joku innostuu kuuntelemaan ja juttelemaan takaisin.

Enkä muuten muista olenko maininnut mutta nyt ollaan menty varmaan ainakin kolme viikkoa pelkästään kestovaipoilla. Poika ei enää pissaa niin plajon yöllä ja kun vauva ei enää ole niin pieni niin yövaipastakin voi tehdä vähän isomman. Tilasin vauvalle myös joululahjaksi muutaman uuden yövaipan. Saa nähdä, ovatko niin hyviä, kuin mitä mulle on kehuttu.