Enpä sitten viikonlopun aikana ehtinyt kuitenkaan mitään kirjoitella. Perjantaina oli pojan lääkärineuvola ja mun jälkitarkastus. Poika jatkaa kasvua hurjaa tahtia. Uudet mitat oli 5395g ja 56,2cm. Päänympärys 39cm. Tämä kolmas lapsi kasvaa ainakin tähän mennessä ehdottomasti nopeiten meidän lapsista. Vertailun vuoksi voin kertoa että esikoinen oli 6-viikkoisena 3680g ja 54cm ja keskimmäinen 5000g ja 57cm. Keskimmäinen oli syntyessään vähän pidempi kuin kaksi muuta lasta. Maitoa tulee taas vaihteeksi tulvimalla ja poika meinaa välillä hermostua, kun ei ehdi niellä riittävän nopeasti.

Luonteeltaa poika vaikuttaa aika tyytyväiseltä ja rauhalliselta. Neuvolalääkäri myös ihmetteli, onko vauva aina noin tyytyväisen oloinen. Onhan se useimmiten. Lähes joka ilta poika pitää kyllä lyhyen itkusession ja vääntää samalla kakkaa ja ilmaa mahastaan, mutta päivisin hän on itse tyytyväisyys. Päiväitkut loppuivat kuin seinään, kun vaihdoin jekovitit dee-tippoihin.

Mun jälkitarkastuksessa oli kaikki myös kunnossa. Pohdinnan jälkeen päädyin pyytämään lääkäriltä minipillerireseptin. Imetyksen ehkäisevään voimaan en uskalla luottaa ja tarkoitus olisi että mies menisi sterilisaatioon, kunhan ollaan varmoja, että meidän lapset on tässä.

Pyysin myös vauvalle rotarokotereseptin. Esikoinen sairasti vauvana rotan ja oli kahteen otteeseen sairaalassa nesteytettävänä. Se oli sen verran kurja tauti, että jos voin pojan siltä rokotteella säästää, niin teen sen ilomielin. Muita ylimääräisiä rokotteita en ajatellut pojalle antaa paitsi ehkä vesirokkorokotteen, mikäli poika ei ole vesirokkoa sairastanut ennen päivähoitoon menoa. Me ollaan talvella menossa koko lapsikatraan kanssa Thaimaahan lomalle ja samalla kyselin myös lääkäriltä, mitä mieltä hän on siitä, millainen riski vauvalla on saada hepatiitti sieltä, kun alle 1-vuotiasta ei voi rokottaa. Lääkäri oli samaa mieltä kuin minäkin, että riski on todella pieni, jos vauva on täysimetyksellä ja jos jo syö muuta niin riski pysyy pienenä niin kauan kun antaa vaan purkkiruokaa ja pullotettua vettä.

Viikonloppuna viettiin myös keskimmäisen lapsen 4-v synttäreitä. Ensin meillä oli sukulaiset ja sitten lapset. Tyttö oli synttäreistään niin täpinöissään, ettei olisi millään malttanut odottaa vieraiden saapumista. Juhlat meni hyvin, vaikkakin lastenjuhlissa ei loppujen lopuksi montaa vierasta ollut, sillä yksi soitti aamulla, että lapsi on kipeänä eikä pääse ja kaksi jätti vaan tulematta ilmoittamatta mitään. Olin pyytänyt kutsussa ilmoittamaan, jos ei synttäreille pääse ja siinä oli muhn puhelinnumero mukana, joten mua otti rankasti päähän, ettei ihmiset vaivaudu ilmoittamaan, jos eivät pääse. Onneksi tyttöä ei tuntunut haittaavaan vieraiden vähyys ja itse asiassa pienellä porukalla lapset leikkivät tosi kivasti yhdessä koko ajan ja juhlat pysyi rauhallisina. Me vanhemmat oltiin kyllä juhlien jälkeen ihan puhki.

Seuraavakin viikonloppu on aika hulinaa, sillä silloin mun äiti täyttää 60-v ja ollaan menossa Ruotsiin risteilylle mun vanhempien ja mun siskon ja veljen ja niiden puolisoiden kanssa. Meille on varattuna perhehytti, joka on astetta tavallista isompi, mutta vähän hirvittää silti, miten risteily kolmen lapsen kanssa sujuu. Varasuunnitelmana on, että jos vauva on illalla kovin itkuinen niin mun vanhemmat menee meidän siompien lasten kanssa siihen perhehyttiin nukkumaan ja minä ja mies vauvan kanssa toiseen hyttiin. No, täytyy toivoa, että risteily sujuu hyvin. Mun siskolla ja veljellä ei ole lapsia, joten meidän vintiöt on ainoat lapset porukassa. Sisko on kyllä raskaana, joten hän saa sitten vähän esimakua tulevasta. :)