Mä alan olla ihan kypsä tähän raskaana oloon ja aion huomenna rukoilla niitä äitiyspolilla puhkaisemaan kalvot. En enää jaksa. Saa sitten nähdä suostuvatko.

Mulla on perjantaista lähtien särkenyt päätä niin, ettei siihen mitkään särkylääkkeet auta. Lisäksi oon aivan älyttömän turvoksissa ja näköhäiriöitä on joka päivä. Soitin sunnuntaina taas synnytysosaston päivystykseen ja puhuin päivystävän lääkärin kanssa. Se oli sitä mieltä, että vauvan vointi olisi hyvä käydä tarkastamassa, kun mun vointi on niin huono. Vietin siis taas puoli sunnuntaita synnytysosastolla. Tällä kertaa siellä ei onneksi ollut ruuhkaa, joten pääsin suhteellisen nopeasti kaikkiin tutkimuksiin. Verenpaineet laski taas käyrällä maatessa sellaisiin 140/90 lukemiin, vauvan sydänkäyrä oli hyvä ja mun verikokeet normaalit. Istukkakin näytti toimivan normaalisti. Kokoarvion lääkäri teki ultran sijaan käsikopelolla ja arvioi vauvan painoksi noin 2,6-2,7kg. Vauva voi siis mun kurjasta olosta huolimatta ihan hyvin. Sain päänsärkyyn parasetamolin lisäksi reseptillä Litalginea, mutta ei sekään yhdessä parasetamolin kanssa päänsärkyä poista. Vähentää kyllä. Lääkäri katsoi myös kohdunsuun tilanteen. Kanavaa on jäljellä 1,5cm ja kohdunsuu on kahdella sormella auki. Synnytyksen voi kuulemma käynnistää tarvittaessa kalvot puhkaisemalla. Mutta koska sitä proteiinia ei ole vieläkään virtsassa niin synnytystä ei käynnistetty. Toi sisätutkimus sai sentään aikaan sunnuntaina kipeitä supistuksia ja jotain limatulpan osiakin tuntui irtoavan.

Eilen kävin taas neuvolassa ja mun neuvolaterkkarikin alkoi olla sitä mieltä, että voisivat jo pikkuhiljaa päästää mut piinasta ja laittaa tämän lapsen syntymään. Käski huomenna äitiyspolilla olla tiukkana, että käynnistäisivät. Mutta se taitaa riippua aika paljon siitä, millainen lääkäri sattuu paikalle. Huomenna siis menen taas aamulla äitiyspolille kontrolliin. Pitäkää kaikki tän lukijat peukkuja, että suostuisivat puhkaisemaan kalvot.

Tänä aamuna verenpaine oli 166/105 heti heräämisen jälkeen, mutta aamun lääkekoktailin jälkeen se laski 145/91 lukemiin. Olo on kyllä yhtä huono kuin ennenkin ja turvotusta oli taas tullut lisää. Painoa eilisestä 500g enemmän.  Sormista alkaa mennä tunto, kun ne on niin turvoksissa. Turha varmaan mainita ettei sormukset ole olleet käytössä enää viikkoihin.

Toivottavasti en enää huomenna ole jauhamassa täällä tätä samaa valitusta.