Ehdin olla töissä kaksi päivää ja verenpaineet alkoi kotonakin olla luokkaa 130/90. Soitin sitten eilen neuvolaan, että pitäisikö mun käydä siellä näytillä ennen ensi keskiviikkoa, jolloin olisi ollut seuraava aika. Sain ajan samalle päivälle ja verenpaine oli neuvolassa 140/104. Vaikka se mitattiin kolme kertaa ja olin istunut sitä ennen 20 minuuttia paikallani. Lisäksi mulla oli pää kipeä ja jalat ja kädet turvoksissa. Terkkari laittoi mulle samantien lähetteen äitiyspolille. Takana kun on kuitenkinse yksi raskausmyrkytys. Äitiyspolillä verenpainetta mitattiin makuullaan automaattimittarilla viiden minuutin välein puolisen tuntia, eikä se silti laskenut silti alle 130/90 lukemien. Sitten vauvasta sydänkäyrää puolisen tuntia ja odottelemaan lääkäriä. Lääkäri oli sitä mieltä ettei lääkitystä vielä kannata aloittaa, kun virtsasta ei löytynyt proteiinia ja verenpaine ei ole tuon korkeampi. Sairaslomaa tuli kuitenkin heti alkuun kaksi viikkoa, minkä jälkeen on seuraava kontrolli äitiyspolilla. Hyvin todennäköisesti silloin tulee sairaslomaa loppuaika. Soitin tänään töihin ja kerroin asiasta. Pomo tulee lomalta vasta maanantaina, joten täytyy varmaan soittaa pomolle silloin ja käydä joku päivä töissä. Vähän oudolta kyllä tuntuu, etten enää menisi töihin.

Vauva oli kuitenkin onneksi kasvanut hyvin. Painoarvio meni keskikäyrällä ja vauvalla on nyt painoa vähän vajaa 2kg. Myös napanuoravirtaukset olivat normaalit ja vauva oli raivotarjonnassa.

Verenpaine oli tänä aamuna heti heräämisen jälkeen 124/80, mutta heti, kun vaan istuin ja söin aamupalan niin alapaine nousi 93:een. Pitäisi siis vaan makoilla ja lepäillä. Tällä viikolla se ei oikein vielä onnistu, kun mies ja lapset on kotona, mutta ensi viikolla täytyy sitten makoilla sen aikaa kun lapset on hoidossa ja mies töissä. Täytyy varmaan käydä kirjastossa hakemassa kirjoja, että jaksaa makoilla.

Nyt lepäämään.