Nyt on rv 24+5 ja olo alkaa olla aika tukala. Nukun todella huonosti, koska missään asennossa ei ole hyvä. Aloitan yleensä yön riippumatossa, jossa saa kohtullisen hyvän puoli-istuvan asennon. Jossain vaiheessa yötä herään joko vessahätään tai siihen, että jompi kumpi lapsista huutelee jotain sängyssään. Jos hyvin käy, siirryn omaan sänkyyn ja nukahdan. Jos taas käy huonosti siirryn omaan sänkyyn ja pyörin siellä hereillä tunnin tai kaksi. Sängyssä voin nukkua vaan kyljellään ja silloinkin tulee selkä kipeäksi. Aamulla sitten kyllä nukuttaisi ja töissä olen tosi väsynyt. Lisäksi tuntuu, että vatsa painaa keuhkoihin tai jotain. Olo on joka tapauksessa tosi tukala.

Odotan kesälomaa kuin kuuta nousevaa. Siihen on vielä kaksi ja puoli viikkoa ja sen jälkeen pitäisi olla vielä neljä viikkoa töissä. Kun olo on jo nyt näin hankala olen alkanut vakavasti epäillä, olenkohan oikeasti enää elokuussa työkunnossa. Töissä en kyllä ole uskaltanut näistä epäilyistä mitään puhua. Täytyy ottaa puheeksi, jos vielä loman jälkeen tuntuu siltä. Työ sinällään on kyllä edelleen kivaa, mutta olisi myös kiva, jos saisi yöllä nukuttua.

Vauvalle en ole vielä hankkinut yhtään mitään. Sain maanantaina päätöksen äitiysavustuksesta ja äitiyspakkauksen pitäisi olla postissa parin viikon sisällä. Ehkäpä sen saapuminen vähän konkretisoi sitä, että meille ihan oikeasti tulee kohta vauva. Kesälomalla olisi tarkoitus myös käydä ostamassa se puuttuva turvakaukalo ja kylpyamme ja käydä vähän vauvakamoja läpi. Suurin osa tavaroista meillä onkin jo valmiina vanhemmilta lapsilta.

Huomasin myös tänään, että esikoinen on kasvanut isoksi. Sillä heiluu ensimmäinen maitohammas. Se on itse asiasta tosi ylpeä. Mä vaan ihmettelen, että missä välissä se oikein kasvoi noin isoksi. Vastahan se syntyi ja nyt sille jo tulee rautahampaita. Mun iso 5-vuotias. Kuopuksella on puolestaa joku toinen tahtoikä menossa. Kaikkeen pitää väittää vastaan ja mitään ei voi tehdä niin kuin äiti pyytää. Toivottavasti se menee ennen syksyä ohi. Eikö neljävuotiaana pitäisi olla aika tasainen vaihe?